КОНКУРС за избор на отбори на СУ за състезанията EHRMCC и Concours Cassin

 

Сдружението за международни състезания по право организира конкурс за избор на отбори на СУ ‘Свети Климент Охридски’ за следните състезания по международно публично право: European Human Rights Moot Court Competition и Concours Européen des Droits De L’Homme René Cassin.

Състезанията представляват симулация на процеса пред Европейския съд по правата на човека. Състезанията се състоят от предварителен кръг, в който участниците изготвят писмени становища по казус по Европейската конвенция за защита правата на човека, и финали, които се провеждат в Европейския съд по правата на човека в гр. Страсбург.

EHRMCC e състезание, което се провежда на английски език. Отбори на СУ участваха в състезанието през последните три години, като и в трите издания се класираха за финалния кръг измежду над 100 отбора от цяла Европа.

Concours Cassin е състезание, предназначено за френскоговорящи студенти. Състезанието се е утвърдило като най-престижното състезание по права на човека. Традицията СУ да излъчва отбор за участие в това състезание беше прекъсната преди години. С цел продължаване успешното участие в EHRMCC и възраждане на традицията за излъчване на отбор за Concours Cassin,

Изисквания към кандидатите:

– да сте студенти по право; участници във френското издание могат да бъдат и студенти по международни отношения или политология;

– да владеете отлично писмено и говоримо английски или френски език;

– да имате интерес в областта на правата на човека;

– да сте готови да работите в екип.

Ако желаете да участвате в един от отборите на СУ, изпратете своя автобиография (CV) и кратко мотивационно писмо на английски или френски език на ел. адрес: humanrightsmoot6@gmail.com. Срокът за подаване на документите е до 29-ти юни 2018 г. (петък) в 23:59 ч. След получаване на кандидатурите и в зависимост от техния брой ще се проведе събеседване с кандидатите за определяне съставите на отборите.