СУ спечели Western Balkans VIS Pre-Moot 2017

Отборът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot спечели третото издание на Western Balkans VIS Pre-Moot. То се проведе в Прищина, Косово в периода 23-25.02.17.

Концепцията на Pre-Moot е да подготви отборите за същинското състезание, като ги изправи един срещу друг. Идеята е участниците да упражнят и подобрят своите ораторски умения за по-доброто им представяне на същинското състезание.

В третото издание на Western Balkans VIS Pre-Moot взеха участие отбори от университети в Германия, България, Албания, Косово и Македония. Самото състезание се състоя в рамките на два пълни дни от устни пледоарии, като Софийският университет получи най-високия резултат. Лия Харизанова беше отличена с приз за най-добър оратор. Двете отличия бяха получени по време за заключителната церемония, организирана в Прищенския университет.

Тазгодишният отбор на Софийския университет е в състав: Лия Харизанова, Константин Младенож и Христо Стоянов. Имената на техните треньори са: Олег Темников, Пламен Йотов, Анастас Пунев, Милеслава Богданова-Мишева и Дафина Атанасова.