Как да се включа?

Състезатели

Всяка година, сдружението за международни състезания по право провежда селекции за отборите на различните състезания, в които участваме.

В зависимост от периода на провеждане на състезанието и необходимото време за подготовка, селекции се провеждат в края на учебната година (май – юни) за състезания, които ще се проведат на следващата година през април – май или след началото на учебната година (декември – януари) за състезания през април и юни.

Всеки един студент по право или международни отношения може да тества знанията и уменията си като кандидатства за отбор на състезание, което му/ѝ харесва.

Селекцията най-често включва изпращане на CV и мотивационно писмо и последваща покана за кратко интервю. За интервюто студентът трябва да се е подготвил по предварително изпратен казус от сферата на правото, която е свързана със съответното състезание.

На интервюто, панел от съдии от Сдружението с опит в международните състезания по право задават въпроси както от общ характер, така и във връзка с изпратения казус. Интервюто отнема около 20 минути и се провежда на езика, на който ще бъде проведено и състезанието.

Разбери дали твоят университет има отбор за състезанието, в което искаш да участваш -> кандидатствай за отбора или се свържи с нас, за да създадем нов отбор с твоя.